DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

HANELOVA SPOLEČNOST

Akce 2009

 

27. 12. 1751 byl podle historických záznamů v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Moravském Berouně pokřtěn P. Cassián Hanel. Narodil se v  domě č. 11 na náměstí 9. května v Moravském Berouně.  

 

Budiž tedy

 v neděli dne 27. 12. 2009

v 16.oo hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Moravském Berouně

slavnou a tradiční vánoční mší  J.Š.J. Ryby "Hej, Mistře" uctěna památka rodáka z Moravského Berouna a hudebního pedagoga, který tehdy při svém působení na prestižním gymnáziu v Panské ulici v Praze objevil vyjímečný hudební talent Jakuba Šimona Jana Ryby a přivedl jej ke komponování.

---------------------------------------------------------------

 

28. října v 16.oo hodin  

  koncertní sál  

Základní umělecká  škola v Moravském Berouně

Koncert laureátů soutěží

 

účinkují

 

žáci ZUŠ "Žerotín"  Olomouc ze třídy   MgA. J. Šumníkové a PhDr. H. Švajdové  / klavír/ a ZUŠ I. Krejčího  Olomouc ze třídy Mgr. N. Wurmové / violoncello /

 

Jan Březina / 2001/ na klavír hraje od 5-ti let, od začátku koncertuje a soutěží. Na Mezinárodní klavírní soutěži Amadeus 2008 získal čestné uznání a na soutěži Prague Junior Note 2009 vybojoval 3. cenu. Ve volných chvílích si velmi rád vymýšlí různé zlepšováky a kutí.

Lada Soldánová/2000/ se věnuje hře na klavír od 5-ti let. Jejími největšími úspěchy jsou Čestné uznání na Mezinárodní klavírní soutěži Amadeus Brno 2008  a  2. ceny  na soutěži Prague Junior Note 2008, 2009, včetně Ceny Luboše Sluky. V loňském roce se začala věnovat také hře na 4 ruce a získala na Regionální přehlídce Zlaté pásmo a Cenu za interpretaci. Kromě hry na klavír se věnuje také s velkou chutí baletu.

Josefína Janková/2000/ Na klavír začala hrát v 5-ti letech, zúčastnila se celé řady soutěží a koncertů. Na Mezinárodní klavírní soutěži Amadeus Brno vybojovala 3. cenu/2008/, 2.cenu /2009/, na soutěži Prague Junior Note získala 3. cenu/2007/,  1.cenu/2008/, 2.cenu / 2009/, na soutěži ZUŠ  pak  vyhrála 1. cenu v krajském kole a dostala ocenění poroty za mimořádný výkon. Odmalička se také věnuje baletu, kde může upltnit také svůj mimořádný pohybový a muzikální talent.

Valérie Vaculíková /2000/ se věnuje hře na klavír od 4 let. Jejími největšími úspěchy jsou Čestná uznání na Mezinárodní klavírní soutěži Amadeus Brno 2008, 2009, na soutěži Prague Junior Note/ 2009/  a   2. cena / 2008/ a 3. cena /2009/. Na soutěžní přehlídce "Mládí a B. Martinů" v Poličce vybojovala Zlaté pásmo a Cenu za  interpretaci  skladby B. Martinů. Velmi ráda také maluje a věnuje se malému bráškovi, kterého učí hrát na klavír.

Adam Šumník/1996/ hraje na violoncello od 5-ti let. Navštěvuje ZUŠ I. Krejčího v Olomouci, pod vedením Mgr.N. Wurmové získal v roce 2008 v  Národním kole soutěží ZUŠ v Liberci 1. cenu a také Cenu nejlepšího účastníka violoncellové soutěže. S velkým úspěchem se věnuje také hře na fagot a je milovníkem  zvířat, zejména plazů.

Marie Šumníková/1998/ Na klavír hraje od 4 let. Je šestinásobnou laureátkou  Mezinárodní klavírní soutěže Amadeus Brno  /2. a 3. ceny/.  Od 4 let také soutěží na Prague Junior Note, kde každoročně získává 1. a 2. ceny a mnoho dalších zvláštních cen. Jako laureátka Amadea účinkovala na Mezinárodním hudebním festivalu ve Znojmě, Trenčíně a v Mozarthausu ve Vídni. Účinkovala jako sólistka s Moravskou filharmonií Olomouc  a v letošním školním roce byla na základě konkurzu vybrána jako sólistka Janáčkovy filharmonie Ostrava, se kterou provede Mozartův klavírní koncert  A dur. Věnuje se  také 4ruční a komorní  hře, doprovází svého bratra při hře na fagot, miluje koně a balet.

Eliška Michalíková/1994/ se věnuje hře na klavír od 5-ti let. Jejími největšími úspěchy jsou 1.cena/2002/ a 3. cena/2009/ na soutěži Prague Junior Note,  dále Zlaté pásmo, Cena provedení W.A. Mozarta a titul Absolutního vítěze na soutěži  "Mozart opět v Olomouci" 2006, pravidelně vybojuje 1. místo v okresních a krajských kolech soutěže  ZUŠ .  Věnuje se také 4ruční hře / Zlatá pásma na Regionálních přehlídkách/ a komorní hře, je sólistkou komorního orchestru Sinfonia, se kterým vybojovala v ústředním kole soutěže ZUŠ  2.cenu / v krajském kole obdržela cenu poroty za sólový výkon/. Hraje také čtvrtým rokem na housle, ráda maluje a je také úspěšným sportovcem, na republikové úrovni dosahuje velmi dobrých výsledků.